25STE EDITIE
HAARLEM CULINAIR

Zilveren jubileum Haarlem Culinair
In 2019 organiseren we alweer voor de 25ste keer Haarlem Culinair. En daar zijn we trots op!
Wat in 1995 begon met het vieren van 750 jaar Haarlem, is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend culinair fenomeen. Niet alleen in Haarlem, maar ook regionaal, landelijk en zelfs buiten onze landsgrenzen staat Haarlem als Culinaire Hoofdstad prominent op de evenementenagenda.
De 25ste editie laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. De eerste dagen van augustus vormt de Grote Markt het toneel van een ongekend culinair spektakel, met bijzondere optredens van internationale allure. Haarlem zal nog lang sterretjes zien van al het gastronomische geweld. Blijf ons volgen, want de komende editie belooft onvergetelijk te worden!
Voorzitter Haarlem Culinair

deelnemers 2019

restaurant ml

Restaurant ML is gevestigd in een prachtig verbouwd rijksmonument uit de 17e eeuw aan de Kleine Houtstraat 70 te Haarlem. De ambiance in het restaurant is een combinatie van klassiek en modern en de keuken biedt exclusieve producten en veel smaaksensaties. De elegante keuken van chef-kok Mark Gratama is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Klokhuisplein 9, Haarlem
Tel: 023 512 39 10
Bezoek de website

dodici

Ervaar de gehele dag het ‘Dolce Vita’ gevoel van ontbijt, lunch of small dinner aan één van de twaalf hoge tafels. Of geniet van de onovertroffen espresso of cappuccino. DODICI staat letterlijk voor het magische getal twaalf! Twaalf soorten koffie, twaalf soorten bier, twaalf soorten wijn per glas.
Bezoek de website

bistrobar indonesia

Onze samenwerking met Ron Blaauw betekent dat wij de eer hebben om te leren van zijn Chef Agus Hermawan. Agus is geboren op Java en leerde het authentieke Indonesische koken van zijn eigen moeder. Buiten zijn drukke functie bij Ron, maar ook als officiële ambassadeur voor de Indonesische keuken in Nederland, maakt hij dus nu ook tijd om Haarlem kennis te laten maken met zijn vakmanschap. Proef, geniet en oordeel zelf tijdens Haarlem Culinair.

Selamat makan!
Zijlstraat 49, Haarlem
Tel: 023 737 00 80
Bezoek de website

brick

Niets is teveel wanneer je een avondje uit bent bij Brick. Een diner en een klein drankje aan het eind van de avond. Wij geven graag een twist aan onze gerechten. Deze zijn Frans met invloeden vanuit de gehele wereld. En om de 3 weken is er een nieuw 3, 4 of 5 gangen menu.
Bezoek de website

restaurant parels

Bij Restaurant Parels streven wij ernaar om u een smaakvolle middag of avond te bezorgen. Wij willen dat u zich als een pareltje tussen het goud waant. Dat is ons motto. Ongeacht of u enkel voor een drankje naar ons toe komt of dat u zich laat verwennen door onze chef-kok, het moet goed voelen.
Oude Groenmarkt 8, Haarlem
Tel: 023 532 92 51
Bezoek de website

pand 13

Pand 13 is een bar/restaurant waar het gaat om bourgondisch genieten. Wij proberen op zowel drank als spijs niveau een speciale ervaring mee te geven. Wij hopen jullie te treffen tijdens de 25ste Haarlem Culinair waar wij mooie gerechten gaan presenteren samen met de KaasKampanje. Wij vinden het belangrijk dat we werken met de beste leveranciers.
Bezoek de website

ome pietje

Een gezellig, sfeervol, warm en Bourgondisch restaurant aan het Haarlemse Spaarne, dat is Ome Pietje eten & drinken. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten in een ongedwongen sfeer. Uitgebreid tafelen aan de hand van een proeverij die u zelf samenstelt. Uit eten gaan wordt een beleving!
Spaarne 80, Haarlem
Tel: 023 583 42 24
Bezoek de website

RATATOUILLE FOOD & WINE

Het succesvolle restaurant van chef kok Jozua Jaring is - net als ratatouille - een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding in een laagdrempelige omgeving.  Michelin noemde ons restaurant bij de uitreiking van onze eerste ster in 2014 een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur, en toegankelijker. Alles tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten, een sublieme wijnkeuze en enkel de best verkrijgbare seizoen producten.
Bezoek de website

FORTUYN

Fortuyn oogt niet alleen groen, maar wil vooral groen, duurzaam en verantwoord bereide gerechten presenteren. De koeien hebben een mooi leven gehad, de vis is van prachtkwaliteit en wordt duurzaam gevangen. Om deze duurzame producten te bereiden hebben wij gekozen voor de houtskooloven van Josper.
Grote Markt 23, Haarlem
Tel: 023 202 29 91
Bezoek de website

RESTAURANT FRIS

Een modern restaurant met een klassieke Franse keuken met hier en daar verrassende wereldwijde invloeden. Niet al te veel poespas, maar juist pure smaken. Smaken die passen bij het seizoen. De kaart wisselt dan ook om de acht weken zodat iedere keer weer nieuwe, verrassende gerechten op het menu staan. Of je nu komt voor lunch of diner, je kunt er altijd op rekenen dat het dynamische en enthousiaste team je geheel in de watten legt en zorgt voor een onvergetelijke culinaire belevenis.
Bezoek de website

BAMBU KITCHEN & BAR

Welcome at Bambu Kitchen & Bar! With a relaxed Bali vibe and Kung Fu kitsch, Bambu Kitchen & Bar is the perfect eating and drinking location for all occasions. Enjoy a last minute bite with friends, an extensive lunch on our terras or an afternoon Shanghai Fizz.
Grote Markt 12, Haarlem
Tel: 023 534 54 84
Bezoek de website

DIGA

Voel je goed in ons nieuwe en vernieuwende interieur. De materialen, het licht, de kleuren maken het onderscheid!  Ervaar het zelf!
Bezoek de website

RISTORANTE NAPOLI

Ristorante Napoli is sinds 1966 een begrip in Haarlem op het gebied van Italiaanse specialiteiten.
Houtplein 1, Haarlem
Tel: 023 532 44 19
Bezoek de website

Updates