Corso praalwagens in de maak

Woensdag 19 april, is het 70e Bloemencorso van de Bollenstreek van start gegaan met het ‘steken’ van de eerste bloem door de Warmondse winnares van de alternatieve Elfstedentocht, Lisa van der Geest op de praalwagen van de gemeente Teylingen.

Met deze traditionele handeling, die plaatsvond onder het toeziend oog van burgemeester Breuer en corso-voorzitter Leo van der Zon, werden de zogenaamde ‘opbouwdagen’ geopend. 

De opbouwdagen zijn inmiddels uitgegroeid tot een evenement op zichzelf. Gedurende drie dagen kunnen toeristen en andere belangstellenden langskomen in de Klinkenberghallen in Sassenheim, waar met man en macht wordt gewerkt aan de circa 20 praalwagens die het komende weekend een accent zullen plaatsen bij de lente in de bollenstreek met de traditionele tocht van Noordwijk aan Zee naar Haarlem. Waar wij de praalwagens plaatsen op de Gedempte Oude gracht en Nassaulaan. Op zondag wordt deze kleurrijke en geurende tentoonstelling nog leuker gemaakt met divers entertainment.

Het is dit jaar voor de 70e keer dat het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt georganiseerd, dit keer met als therma ‘Dutch Design’. Veel Nederlandse vormgeving zal dan ook de komende dagen in bloemen terug te vinden zijn, variërend van Mondriaan en Escher tot Daf en Efteling.

Vandaag en morgen kan iedereen nog langskomen in Sassenheim om die honderden vrijwilligers een hart onder de riem te steken gedurende de opbouw van het corso, wat toch ieder jaar opnieuw een indrukwekkend huzarenstukje is. Kosten voor de toegang tot de Klinkenberghallen is € 5,- Daar zit dan wel een kopje koffie bij inbegrepen.

 

Updates

/hlproducties

/hlproducties

henl.nl/blog


H&L PRODUCTIES

Als het origineel moet zijn

PRODUCTIE | ORGANISATIE | PLANNING | ADVIES

H&L PRODUCTIES
Wateringweg 6
2031 EJ  Haarlem
Nederland

Tel: 023 542 43 35
H. Leeflang: 06 54 987 493
L. Hasselman: 06 54 987 494

Email: info@henl.nl
Website: https://henl.nl

KvK: 33 26 76 27

Haarlem Culinair

Bubbles & Bites

SpaarneConcert

HorecaUITmuntend

De Lekkerste Nacht

H&L Producties


online concept © hosting
Remco Rhee Producties